‘We leven nog!

Ín de rubriek Vier van ’t vierde door Milan ’t Hooft

2018! We hebben het gehaald, maar veel scheelde het niet. Bijna had op deze plek een in memoriam van uw favoriete Zondag-4 gestaan. Het voetbal was om te huilen, de trainingsopkomst liep terug en de tussenstand in de competitie voorspelde weinig goeds. Toch herrees Het Vierde uit het moeras van seniorensores en maakt het reële kans op lijfsbehoud. Mede hierdoor wordt in deze speciale editie van De Vier van Het Vierde Het Vierde gevierd!

‘Sponsoren’

We hebben er even op moeten wachten, maar inmiddels is tweederde van ons sponsortenue gearriveerd. Hulde voor Made By Wesleyvoor al uw stucwerk, tegelzetterij en de strakste badkamerontwerpen van Nederland – en Eetcafé Rustwatdé beste eetgelegenheid in Nieuwerkerk en omstreken – voor het uitgesproken vertrouwen in onze… voetbalkwaliteiten? Qua outfit slaan we nu in ieder geval geen modderfiguur meer in de reserve derde klasse. Althans, zolang het ontbrekende deel van onze tenues snel arriveert. Gesponsord of niet, dat voetballen zonder broekje is echt geen gezicht.

‘Broederschap’

De broertjes Koeman, van de Kerkhof en De Boer: stuk voor stuk brachten ze hun teams naar een hoger niveau. In de overtuiging liever iets goed te stelen dan slecht te verzinnen is ook Het Vierde inmiddels keihard op de familietour. Dit tot grote ergernis bij onze scheidsrechters: “Hoeveel Schmidts zitten er in hemelsnaam in jullie team?” Zijn familiebanden de sleutel tot sportief succes? Waarschijnlijk niet, maar helpen doet het zeker. Als we dan toch iets moeten aanraden is het vriendschap: verzamel een groep gelijkgestemden, vorm een team en oogst succes. Logisch eigenlijk, want vrienden zijn de familie die je zelf kiest.

tekst gaat door na de foto van de aanhang

Foto bij Vier van het vierde

‘Groeiende aanhang’

Of het nu gaat om een avondwedstrijd in De Kuip of een kelderklasse-kraker op veld 6. Toeschouwers vind je overal, zo ook bij voetbalimitatie die wij wekelijks op de mat leggen. Zijn supporters van amateurelftallen gek? Absoluut niet! Niets dan respect voor deze echte liefhebbers van het spel. De fans van het vierde behoren tot de gezelligste van de regio. Spreekkoren zijn uit den boze, fluiten doen (kunnen) ze niet en eventuele fonteinen in Oudewater of Stolwijk blijven ook na de zoveelste nederlaag ongemoeid. Bovendien bestaat onze aanhang voor het leeuwendeel uit dames, iets wat de inzet binnen de lijnen absoluut ten goede komt. Allicht een bruikbare remedie voor de Nederlandse voetbalcrisis: laat enkel vrouwelijke toeschouwers toe in de stadions en zie hoe snel het voetbalniveau zal toenemen.

‘Een goed stel’

Een gezellige bende jeugdvrienden, broers, broertjes, betweters, huisgenoten, Feyenoorders, Spartanen, Ajacieden, voormalig toptalenten en eeuwig geblesseerden. Eigenlijk is Het Vierde als ieder ander elftal een verzameling voetballiefhebbers: bloedfanatiek, eeuwig dorstig en een tikje te zwaar. Wordt degradatie afgewend? Ligt er een stiekeme periodetitel in het verschiet? Zijn er aan het eind van het seizoen genoeg fitte spelers over voor een doorstart richting 2018/2019? Welk teamlid wordt er onverwacht tóch opgeroepen voor De Rode Duivels? De toekomst zal het leren. Tot die tijd vieren wij elke zondag Het Vierde.

Drang om een wedstrijd van Het Vierde te bezoeken na het lezen van deze tekst? Niet doen! De kans om teleurgesteld te worden is levensgroot. Echter, mocht je desondanks toch graag een keer komen kijken kies dan voor zaterdag 28 april. Op die dag spelen wij onze eerste interland tegen een team uit Londen! Kaartjes zijn gratis, lachen gegarandeerd. Bovendien zijn we nog op zoek naar mascottes voor onze veld opkomst. Indien geïnteresseerde mascottes ook nog een aardig balletje kunnen trappen zijn ze absoluut welkom/nodig. Volg onze voorbereiding op deze kelderklasse-interland via @het_vierde op Instagram.