De vijf van ’t vijfde: Nieuwerkerk wants you

Eerder gaven de heren van Het Vijfde een vijftal verbeterpunten voor onze club. Nu volgt een moment van zelfreflectie. Immers, wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Althans, dat hoop je maar op ons niveau. Kortom: vijf tips aan de leden voor een beter sportklimaat op Sportpark Dorrestein.

1- ‘De Plaza

Het hoge woord is er uit. Dat zonneterras komt er! Spoedig zal daar de zondag onder het genot van een pilsje (en patatje van Ton) doorgebracht kunnen worden. Maar dit is slechts het begin. Grijp deze mogelijkheid aan om die kampioensaspiraties nu eens écht te realiseren. Een seizoen lang stevig naborrelen en VV Nieuwerkerk wordt fluitend kampioen – van de derde helft.

2- ‘Zwervend buffet’

Zakken chips, blikjes Bullit, pretzels en pakken ice-tea: stuk voor stuk ingrediënten van het zwervend buffet op Veld 6. Leuk en aardig dat extra voetballen in de vrije tijd, maar ruim na afloop de rommel even op – of neem je moeder mee zodat die dat voor je kan doen. Is voetballen zonder snacks voor jou geen optie? Doe het dan op Veld 5 en breng een biertje mee, want daar trainen wij.

Screenshot_2017-04-14-16-23-49

3- ‘Ekte trainers’

Van iedere trainingsavond partijen is nog nooit iemand beter geworden. Toch start bijna elke oefensessie direct met het verdelen der hesjes. Niet vreemd: zonder trainer is het lastig trainen voor de jeugd. Daarom: word trainer! Zeker de lagere senior heeft enkel voordeel van een extra avondje met de bal. Je krijgt meer balgevoel, een betere conditie én blijft helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van straattaal. Yusu

4- ‘Langs de lijn’

Vaders, moeders en geblesseerde teamgenoten. Hieruit bestaat de gemiddelde ‘supportersschare’ van menig elftal. Sterker nog, met een beetje pech staat een deel hiervan nog te vlaggen ook tijdens de wedstrijd. Nee, heksenketels zijn op Sportpark Dorrestein even zeldzaam als kampioenskandidaten. En dat terwijl ieder lid een seizoenskaart heeft voor alle elftallen. Kortom, gebruiken die kaart. Onze tip: zondag 30 april, degradatiekraker van Het Vijfde en kampioenskoorts bij Het Tiende. Spektakel gegarandeerd, evenals buikpijn van het lachen…

5- ‘Hart voor de club’

Last but not least een moment of fame voor de echte werkpaarden van onze vereniging: Het eers.. *excuus* de vrijwilligers natuurlijk! Zonder hen geen broodjes, koffie, scheidsrechters en schone kleedkamers. Ons advies: neem een voorbeeld aan deze klasbakken. Wisten jullie overigens dat barman Ton zelf ook een aardig balletje kan trappen. Zijn handelsmerk? De akka-3000.

Begint jouw rood-zwarte bloed sneller te stromen? Heb je al een degradatie-tattoo voor Het Vijfde laten zetten? Een poster van de brigade van Ton boven je bed? Dan behoor je vanaf nu tot de harde kern van VV Nieuwerkerk. Een select gezelschap weldoeners met hart voor de club. Bezoek vooral nooit een wedstrijd van Het Vijfde, want dan is het direct gedaan met deze trots. Een veiligere optie is het volgen van onze Instagram-account @hetvijfde.

P.S. Ken jij een goede matchfixer of belchinees? Neem dan contact op met @hetvijfde. #askingforafriend.