Team in beeld: Zondag 12

Prijzenkast: Kampioen 2006/2007; Kampioen 2008/2009; Kampioen 2014/2015 ;Officieus kampioenskandidaat 3de helft

Een team dat generaties overschrijdt, kampioenschappen heeft gevierd en altijd lang na de wedstrijd in de kleedkamer blijft hangen; dat is Zondag 12. Dat bij veel spelers de jaren inmiddels beginnen te tellen, doet ze niks. Daar is het spelletje nog steeds veel te leuk voor!

Een kleine 15 jaar speelt de harde kern al met elkaar samen, al zijn er spelers met een nog veel langere staat van dienst bij V.V. Nieuwerkerk. Onder leiding van aanvoerder, inmiddels coach, Theo Wetzel werden in die 15 jaar drie kampioenschappen bij elkaar gevoetbald, maakten de heren twee keer de oversteek naar Newcastle en wonnen ze al talloze keren de derde helft. Een ploeg waar de club best trots op mag zijn.

Het geheim van Zondag 12? Een goede mix van jong en oud!

Het geheim van Zondag 12? Een goede mix van jong en oud! De ervaren krachten maken natuurlijk niet meer zoveel meters dan vroeger, maar kunnen de jonge honden wel goed aansturen. Daar wordt ook rekening mee gehouden bij het aantrekken van nieuwe spelers, die in de eerste plaats vooral gezellig moeten zijn. Helaas moeten ze het dit jaar zonder een vaste keeper en snelle spits stellen, waardoor Zondag 12 niet om de titel mee kan strijden.

Tekst gaat door na de afbeelding

Scan0001

Kleedkamer

Op de zondag is het team vrij gemakkelijk te herkennen. Ze zitten in die ene kleedkamer waar veel volle kratten in verdwijnen om er niet veel later weer leeg uitgedragen te worden. Tussendoor horen de omstanders You’ll Never Walk Alone en Non, Je Ne Regrette Rien uit de kleedkamer schallen. En daar blijven de heren gerust, ongewassen, uren achtereen zitten. Ook bij uitwedstrijden, waar ze soms zelfs als laatste op de club overblijven en ze gesommeerd worden om te gaan douchen en vertrekken.

Newcastle

Bij zo’n gezellig team hoort natuurlijk ook een teamuitje! Al twee keer waagden de heren de oversteek per boot naar Newcastle om een wedstrijd te bezoeken. Ze hebben zowel bij Newcastle United als bij Sunderland met een biertje in de hand op de tribunes mogen staan. Mede mogelijk gemaakt door de oudste speler, sponsor en suikeroom Leo de Lange. Of er dit jaar weer zo’n mooi weekend komt, is nog even afwachten, maar als het aan Zondag 12 ligt, volgen er nog veel gezellige jaren bij het geliefde V.V. Nieuwerkerk!

Zondag 12

B.v.l.n.r. Erik Jager, Cor de Groes, Wouter van der Pol, Paul Eldering, Alon van Manum, Alexander Pool, Jeffrey van Beuningen, Kevin Boeters, Wesley de Kleijn, Wouter van den Berg.

O.v.l.n.r. Ruud Wetzel, Ghislain Graham, Frank de Groot, Hans Wetzel, Leo de Lange.

Voor: Theo Wetzel, Andre Tuinenburg