12e man: Ed van Beuningen

Op zaterdagmorgen is hij als allereerste op de club. Hij controleert de velden, staan de doeltjes goed? Moet de consul nog komen om de grasvelden te keuren? Is het schema voor de kleedkamers wel logisch? Is er een uitdaging met scheidsrechters? Alle kleine plooien strijkt hij recht. Daar komen de teams. “Ah, meneer van Haastrecht, welkom bij Nieuwerkerk. Ja, ik zag het al aan uw jas, dat moest Haastrecht zijn. U zit in kleedkamer 12 en die deelt u straks met een ander team. Ja, gekkenhuis, 43 thuiswedstrijden vandaag, een record!” De ochtend loopt gesmeerd, tijd voor een biertje op de zaterdagmiddag. En met een schuin oog, houdt hij in de gaten of het goed blijft lopen op de club. Het wordt zondag, vlaggen bij het tweede. Dan komt de scheidsrechter voor het eerste. “Kon u het goed vinden? Wat wilt u drinken in de rust? Kan ik nog meer voor u doen?” Onze club heeft geweldige vrijwilligers. Ed van Beuningen is één van de allerbeste. Hij is onze 12e, 13e, 14e en 15e man!

20170129-olympia2-nieuwerkerk2-0295