Eindelijk facelift voor complex

Door Terence Garnier

In december is het eindelijk zover: de nieuwbouw van het complex wordt opgeleverd. Rob de Bruijn is blij dat het eindelijk zover is. ,,Het was hard nodig om door te kunnen groeien als vereniging.”

Het lijkt gezien de huidige situatie een lastig verhaal, maar over ruim twee maanden moet er een fonkelnieuw gebouw schitteren langs de kunstmat van veld 1. Met de komst van zeven nieuwe kleedkamers en ruimtes voor activiteiten, besprekingen en de commissie wordt het complex van onze vereniging in een compleet nieuwe jas gestoken. Ook het secretariaat en het archief verhuizen mee naar het tweelaagse gebouw tussen de kantine en tribune. De bestuurskamer blijft op de huidige plaats, terwijl de portocabin waar nu overlegd wordt, verdwijnt. De Bruijn is in zijn nopjes. ,,Het is goed dat het nu eindelijk gaat gebeuren. Doel van de verbouwing is om de groei van de club mogelijk te maken.”

_6cv1425
De facelift van het complex liet lang op zich wachten, want de eerste plannen werden in 2008 al gesmeed. ,,Er waren vooral problemen met de vergunningen en de borg, terwijl er tussendoor ook gespaard moest worden”, zegt De Bruijn. Ook werd het originele idee een paar jaar geleden in de ijskast gezet, omdat de gemeente niet wilde opdraaien voor de kosten. ,,Toen moesten we schakelen naar een kleinere nieuwbouw, maar ook hier zijn we erg tevreden mee.”

De Bruijn zit niet stil. Hij vecht ook voor het behoud van de vier containerkleedkamers. ,,Als die blijven hebben we elf extra kleedkamers. En anders zeven. Maar mocht het niet lukken, moeten we schakelen naar andere ideeën. Gelukkig krijgen we heel veel suggesties vanuit de leden voor die plek.” De volgende stap is het onder handen nemen van de kantine; die moet opnieuw ingericht worden.

Architect achter de plannen is Jorick Beijer van Blossity. Hij ontwierp het nieuwe gebouw. ,,We hebben gekozen voor een langwerpig gebouw, omdat er dan niks gesloopt hoeft te worden. Het gebouw maakt de tribune en de kantine tot één geheel. En je hebt een perfect zicht op het hoofdveld. Dat is ideaal om sponsors te ontvangen.”

_6cv1397

Het ontwerp was een interactief proces waar we wel jaren mee bezig zijn geweest,’ blikt Beijer terug. Beijer was al sinds 2008 betrokken bij de nieuwbouwplannen van de voetbalvereniging waar hij voorheen als jeugdtrainer acteerde. Hij is dan ook tevreden dat er nu een definitief bouwplan is gerealiseerd. Beijer erkent dat het niet doorgaan van zijn eerdere ontwerpen heeft bijgedragen aan het uiteindelijke ontwerp. ‘Dat gebeurt bij elke klus wel. En achteraf is dit misschien wel het ideale en best betaalbare ontwerp voor de vereniging.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s