Team in beeld: MB1

door Remco Verkuil

Uit welke speelsters bestond de MB1 in het afgelopen seizoen 2015/2016?

Dat zijn Denise Bakkeren, Britney Garnier, Esmee Goudswaard, Sterre Hekking, Susan van den Herik, Pien Joore, Zahra Lie-a-Lien, Elisa Mulderij, Milou Oosterom, Eva den Ouden, Noa Peerbolte, Floor van Reeuwijk, Lisa Roozendaal, Romee Stolk, Fleur Vermaat en Rosanne van der  Wouden.

Zij speelden onder begeleiding van  John Peerbolte, Teun den Ouden en Marcel Koevoet  met wiens medewerking dit stuk tot stand gekomen is.

MB1.png

Hoe is dit team ontstaan?

De basis van het team werd gelegd in het seizoen 2011/2012, toen vier van bovengenoemde meiden – klasgenoten – een beetje mochten meedraaien met het meidenteam dat door Astrid Hoogendoorn en René de Pee werd begeleid. Ongeveer de helft van het huidige team is teamlid vanaf begin seizoen 2012/2013. Sindsdien nam er af en toe iemand afscheid en dan kwam er iemand anders bij, zoals dat gaat.

Hoe is het afgelopen seizoen verlopen?

Het afgelopen seizoen was zwaar. Het MB1 team bestond uit een mix van B- en C-speelsters. Na  redelijke resultaten in de beker (1e klasse poule) werd het team ingedeeld in de hoofdklasse, het hoogste niveau voor het gewone meidenvoetbal. De meiden waren enkele wedstrijden duidelijk niet tegen de tegenstanders opgewassen. Vaak ging het redelijk gelijk op maar was het ‘net niet’ – character building heet dat..  Toch was er een prima teamspirit en hebben de meiden het enorm naar hun zin gehad en enkele memorabele overwinningen geboekt.

Gaat MB1 komend seizoen door?

Het team blijft grotendeels bij elkaar,  dan weer als MB1. Floor en Noa gaan voetballen bij SVS, hun MB1 team werd onlangs Nederlands kampioen. Ray Garnier en Teun den Ouden gaan het team begeleiden. Ze mikken op een gezonde mix tussen presteren, eruit halen wat erin zit en het fijn hebben met elkaar.

Het is een bijzondere groep meiden dus dat laatste zal sowieso wel goed komen.

Is een meisjesteam begeleiden anders dan een jongensteam?

Mijn indruk in die vier seizoenen is dat meiden pittiger zijn, zich minder laten gezeggen, kritischer, maar ook loyaler wat betreft teamgeest en trouw.

Hoe vaak wordt er door jullie getraind?

De meiden van MB1 weten niet beter dan dat er 2x per week wordt getraind, in weer en wind. Hen ernaar gevraagd zeggen de meeste meiden: tuurlijk 2x trainen. En zonder uitzondering zeggen de meiden: natuurlijk moeten velden 2 en 3 kunstgrasvelden worden op de vraag wat de voorkeur heeft: natuur- of kunstgras.

Hoe denken de speelsters over de vereniging VV Nieuwerkerk?

De meiden zijn positief over VV Nieuwerkerk en zijn natuurlijk vooral bezig met hun eigen team. Wel

moeten de spiegels in de kleedkamers groter! Inderdaad een grof schandaal dat VVN dat niet al veel eerder geregeld heeft….

Bij de teamgeest van de meiden past de trouw van de supporters. Daar zitten enkele zeer “vervelende” supporters bij – met name de vaders van Elisa, Milou, Pien en Zahra. Maar zij horen er ook bij! Tanco Mulderij, vader van Elisa, kende tijdens zijn speech op het teamfeest zichzelf de titel ‘meest irritante supporter’ toe – niemand maakte bezwaar.

Hiermee eindigt ook voor MB1 het leuke en leerzame seizoen 2015/2016. We zullen de meiden na de verdiende zomervakantie  ook weer volgen!