OSCAR, HET GA JE GOED!

Willem Schouten

Ook dit seizoen blikten we terug en keken we vooruit met hoofdtrainer Oscar Biesheuvel op de wedstrijden van Nieuwerkerk 1. Handhaving in de Hoofdklasse was de ambitie voor het afgelopen seizoen. Inmiddels kennen we de afloop. Nieuwerkerk slaagde er niet in zich te handhaven. Helaas.

Oscar Biesheuvel

Een sterke serie na de winterstop, reanimeerde de hoop tot handhaving. Maar zoals wel vaker blijkt: hoop is uitgestelde teleurstelling. Hoe kijkt Biesheuvel terug op de laatste fase van de competitie? ’De laatste wedstrijden stonden in het teken van rechtstreekse handhaving. In de wedstrijd tegen DHC incasseerden we in de blessuretijd de gelijkmaker. Hierdoor hadden we het in de laatste wedstrijd tegen De Meern niet meer in eigen hand.

Het gevoel dat we rechtstreekse handhaving op een haar na misten, kwam hard aan. Het zware seizoen eiste zijn tol. Het lukte ons niet om ons over die mentale tik én de vermoeidheid heen te zetten.

SJC was uiteindelijk twee keer te sterk in de nacompetitie’. De drie seizoenen Nieuwerkerk zitten erop. Waar is Biesheuvel het meest trots op en hoe kijkt hij terug op de voorbije jaren? ‘De promotie naar de Hoofdklasse was een onvergetelijke periode. Toch ben ik het meeste trots op de periode na de winterstop dit seizoen. Hoe de spelers vanuit een grote achterstand op een zeer Hoofdklasse waardige manier zijn gaan spelen en in fasen in staat waren tegen elke ploeg dominant voetbal te spelen was zeer knap! Nieuwerkerk moet de ambitie om Hoofdklasse te spelen niet laten varen. We hebben een half jaar nodig gehad om te wennen maar hebben daarna het niveau op overtuigende wijze weten te pakken. Als je snel terug promoveert ben je reeds gewend en kun je vanaf dag 1 wel resultaat halen en een stabiele Hoofdklasser worden! Ik bewaar goede herinneringen aan de club in zijn geheel. Ik heb heel veel leuke mensen leren kennen binnen de spelersgroep, de staf, het bestuur, de clubmensen en de supporters. Ik wens iedereen dan ook heel veel succes toe de komende jaren!’ Biesheuvel vervolgt zijn trainerscarrière bij de Vlaardingse zaterdag Hoofdklasser VV Zwaluwen. Hopelijk het begin van een mooi volgend hoofdstuk als trainer.

Oscar, het ga je goed!