De 12e man: Hessel

12e amn Hessel

Het toernooi verliep perfect. Mooi weer, alle teams verschenen, alles loopt op tijd, tevreden gezichten. Op naar het hoogtepunt, de prijsuitreiking. Die doen we op de middenstip van het hoofdveld, een handige plek want door de middencirkel blijven de teams op afstand. Ook zicht vanaf de tribune en er is plek voor iedereen. “Test, Test, Test”.  De microfoon werkt. Hessel doet het woord, Anita reikt de prijzen uit. Zo is al jaren de rolverdeling in dit ingespeelde team is. “Hallo ……., …………..” Alleen Anita hoort het welkom en het bedanken van de scheidsrechters. Door alle kinderen op de middencirkel, heeft de microfoon onvoldoende bereik. Hessel loopt steeds dichter naar de bestuurskamer toe, naar de versterker waarmee de microfoon is gekoppeld. Halverwege heeft hij weer contact. Vanaf een bijzondere plek spreekt hij de teams toe. Alle ogen blijven op de bekers gericht, Hessel ziet ruggen. Hij verdwijnt in de anonimiteit. Een plek die deze 12e man eigenlijk prima past.