Senior in beeld: Wesley de Klein

Wesley de Kleijn_6CV9131

Beroep/opleiding: Zwemonderwijzer

Team: Nieuwerkerk zondag 12

Ik ben begonnen in de E14 en al snel ging ik richting de E-selectie. Daarna heb ik tot de A-junioren in de selectie gespeeld. Mijn laatste jaar als junior speelde ik met vrienden in de A4. In de senioren ben ik in een vriendenteam gaan spelen en nu zit ik sinds een aantal jaren in het 12e.

Derde helft?

Voor het twaalfde is het de belangrijkste helft van de zondag.  En ik kan je vertellen, die hebben we nog nooit verloren haha!

Trainen? Met het 12e trainen we niet…. Zelf doe ik veel aan sport dus mijn conditie is goed op peil.

Natuur- of kunstgras? Beide hebben voor- en nadelen. Mijn voorkeur gaat uit naar natuurgras.

Voorbeeld? Dennis Bergkamp. Welke jongen droomde er nou niet van om zo te scoren?

Heb je een leuke voetbalanekdote? Een scheidsrechter in Engeland heeft zichzelf een rode kaart gegeven nadat hij vond dat hij te veel fouten beslissingen maakte. Omdat er geen reserve scheidsrechter was moest de wedstrijd gestaakt worden. Dat dit soort dingen gebeuren in het voetbal, daar lach je toch hard om!

Behalve met voetbal ben je  actief bij Bossaball. Daar ben je zelfs Nederlands international mee geworden. Wat is dit voor sport en hoe ben je daar mee in aanraking gekomen?

Bossaball is een combinatiesport van volleybal, voetbal en turnen in 1. Je mag in principe alles doen behalve vangen.

Dus je kan overspelen met je handen, voeten, hoofd enz. Als team mag je maximaal 5x overspelen voordat de bal over het net moet. Je wint de wedstrijd als je 2 sets wint van 21 punten. Ik ben bij deze sport gekomen door mijn opleiding. Ik moest stage lopen in Zeeland en op dat moment was het toenmalige Nederlandse team daar aanwezig voor clinics en demonstraties. Wij gingen zelf ook een balletje slaan. Die coach vond dat ik er talent voor had en vroeg of ik het vaker wilde spelen. Tot op de dag van vandaag speel ik het nog steeds op internationaal niveau.

Wesley

Waarom zou het publiek naar bossaball moeten komen kijken? Bossaball is een spectaculaire sport en het verveelt geen moment. Elke aanval is anders en het spel is dynamisch. We spelen altijd op lekkere zomerse muziek dus de sfeer is altijd top! En natuurlijk het belangrijkste: wij zijn met het Nederlands team de regerend Europees en wereldkampioen!

Tot slot. Behalve meer en nieuwe kleedkamers, waar kan v.v. Nieuwerkerk nog verdere vooruitgang boeken? Meer feestavonden zouden  wel leuk zijn. Vooral omdat het altijd gezellig is op de club.