Oscar, hoe staan we ervoor?

Ook dit seizoen blikken we terug en kijken we vooruit met hoofdtrainer Oscar Biesheuvel op de wedstrijden van Nieuwerkerk 1. Handhaving in de Hoofdklasse is de ambitie voor dit seizoen. Met nog twee wedstrijden te spelen, behoort rechtstreekse handhaving nog steeds tot de mogelijkheden. Is Nieuwerkerk in staat tot de al vaker genoemde Houdini-act?

As is verbrande turf. Maar toch. Als Nieuwerkerk ‘gewoon’ van Leonidas had gewonnen. En als de 2-0 voorsprong tegen SDO niet was weggegeven dan zou Nieuwerkerk 4 punten meer hebben gehad en boven de streep van de nacompetitie hebben gestaan. Hoe kijkt Oscar aan tegen de afgelopen periode? ‘Je kunt alles op twee manieren bekijken. Een voorsprong weggeven voelt altijd zuur.

Aan de andere kant hebben we de afgelopen periode met twee gestopte pingels ook aan de gelukkige kant van de streep gestaan. Je krijgt in de ene wedstrijd wel eens wat te veel, en aan de andere kant wat te weinig. Maar over een heel seizoen trekt elkaar dat recht.

Doordat we in de eerste seizoenshelft te weinig punten hebben gepakt, ga je in deze fase anders tegen gemiste punten aankijken.’ De laatste wedstrijd tegen Quick ging verloren. Wat zegt dit over de vorm in de eindfase?  ‘We hebben de wedstrijd tegen Quick gespeeld in lijn met de afgelopen wedstrijden. We laten zien een volwaardige middenmoter te zijn. De top 5 van de competitie bestaat uit topploegen. We hebben Hoofdklasse waardig gespeeld en hadden zelfs een grote kans op de 1-0. Maar gedurende de wedstrijd werd Quick steeds meer de baas op het veld en na de 0-1, wisten we weinig gevaar te creëren. Normaal gesproken zeg je na een 0-1 nederlaag tegen een topploeg ‘volgende week beter’ maar in deze fase voelt elk punt als verlies.’ Nieuwerkerk strijdt met EDO en SDO om de veilige 10e plaats. Alle ploegen hebben een zwaar programma voor de boeg. Nieuwerkerk speelt haar één na laatste wedstrijd tegen DHC en sluit af tegen De Meern. DHC strijdt nog voor de 2e plaats en zal er vol voor gaan. De Meern is uitgevoetbald en weet dat het ook volgend seizoen Hoofdklasse speelt.

‘Leuk meevoetballen en Hoofdklasse waardig spelen is in deze fase niet meer genoeg.

Om niet afhankelijk te zijn van andere uitslagen, is het zondag een must om te winnen. We gaan daarom tegen DHC vol voor de winst. Dan kunnen we het in de laatste wedstrijd tegen De Meern afmaken. Ik heb er een goed gevoel over!’