De 12e man: Remco en Corinne

“Staat jullie bed soms bij Nieuwerkerk?” Een terechte vraag voor Remco en Corinne, een twee-eenheid, die zichzelf Remcorinne noemt.

De 12e man Remco en Corinne

Op zaterdagmorgen gaat de wekker vroeg bij Remcorinne. Corinne is als eerste op pad. Ze begroet haar andere partner Ed op de club. “Het wordt weer hectisch en fun”, om zo’n dertig wedstrijden op zaterdagmorgen in goede banen te leiden. Remco sluit later aan. “Goedemorgen, Corinne, Ed ook goedemorgen. Zijn er nog bijzonderheden voor de C-junioren?” Want Remco heeft alle spullen bij zich als trainer-coach van de B6, maar is ook al jaren (ondersteunend aan de) Coördinator van de C-junioren. Dit jaar stopt Remco definitief. Zoon Thijs gaat basketballen, een mooi moment voor Remco om op zaterdag tijd te besteden aan zijn andere club Ajax. “Lekker om op zaterdag op de Toekomst te zien hoe de nieuwe lichting kampioenen zich ontwikkelt”. Corinne kijkt ondertussen op haar lijstje. “Welk team is dit jaar nog niet in de foto-galerij geweest? Ah, Willy doet de A4, dan kan ik mooi Zaterdag 1 en de C8 doen.” Laat in de middag komt Remcorinne thuis.

Gelukkig komt dan de zondag. Corinne zoekt een plekje langs de lijn van het eerste elftal voor de mooiste foto’s en Remco kijkt of alles lekker loopt met de voorwedstrijd, die hij ooit heeft opgezet.

En passant wenst hij alle spelers van het eerste team succes. “Warme mensen, die mij ook hebben opgevangen op de club”, zeggen selectiespelers daarover. Zondagavond zoekt Corinne alle foto’s uit en bekijkt Remco alle uitslagen van de Nieuwerkerk-teams. Dan is het weekend voorbij. Gelukkig is er door de week ook nog genoeg te doen voor de club.