Team in beeld: De woensdagavond-kanjers

Naam van de begeleiders

Entert(r)ainer Danny de Klerk, Sociaalcoach Nico van Calsteren en Knuffel stoei coach Moreno de Klerk.

2016-04-09_22-48-58

Danny, kun je de toppers uit het team voor ons beschrijven?

Wim 17 jaar: “De Tank”. Hij schopt tegen alles wat tussen hem en de bal staat (scheenbeschermers verplicht). Scoren is het belangrijkste wat er is. Wim is zo fanatiek dat zelfs de trainer van Atletico Madrid hem op zijn lijstje heeft staan!

Estelle 17 jaar: Estelle is altijd bezig met nog beter worden. Zij is een beetje de leider van het team en ze let altijd op iedereen. Ze schijnt stapelgek op de zoon van Danny te zijn, maar dan die van Manchester United (ze maakt zelfs selfies als hij op tv is).

Menno 12 jaar: Menno is een echte linkspoot, hij schiet en scoort van elke positie in elke goal. Hij is altijd grapjes aan het maken. Stoeien en knuffelen doet hij ook best vaak op het trainingsveld. Hij kan goed voetballen en ook heel goed dansen.

Marvin 11 jaar: Marvin wil altijd en overal voetballen en is chagrijnig als het niet doorgaat. Hij is de Ronaldo van het team, wil altijd passeren en scoren. Lukt dit niet dan hoor je hem grommen!!!

Zoë 12 jaar: Het maakt Zoë eigenlijk niet zoveel uit in welk doel ze scoort,  als ze maar een doelpunt kan maken. Daarna wil ze altijd knuffelen, wat ze opvallend veel met Menno doet. De geruchten gaan dat ze de pannenkoeken van de trainer de allerlekkerste vindt!

Damiano 12 jaar: Damiano is keeper, voetballer en scheidsrechter tegelijk. Als het regent meldt hij zich af bij zijn vader. Hij heeft alleen de pech dat zijn vader ook de trainer is. Dan gaat Damiano tijdens de training gewoon bij iemand onder de paraplu staan!

Stan 12 jaar: Stan loopt altijd te stralen als hij aan komt lopen op zijn voetbalschoenen en in zijn Nieuwerkerk trainingspak. Hij vindt voetballen, tennis en golfen leuk. Hierbij moet de bal het liefst zo hoog mogelijk.

Ayman 8 jaar: Hij rent, rent en rent. En hij gaat soms even lekker op het veld liggen en lacht. Hij blijft ook lachen, of hij de bal nou heeft of niet.

Hoe is dit team tot stand gekomen?

Ik heb heel lang rond gelopen met het idee om een G-team op te richten en ik heb dit meerdere keren aangegeven bij het bestuur. Vier jaar geleden werd ik benaderd door Hans Jeroense. Het idee was om één volwassen- en één jeugd G-team op te richten en hij vroeg mij of ik de jeugd wilde doen. Tot op de dag van vandaag doe ik dat met heel veel plezier.

Hoe vaak en wanneer trainen jullie?

Op woensdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur op het trainingsveld achter de kantine, als het weer en het veld het toelaat!

Gaat dit G-jeugdteam net als het G-seniorenteam ook meedoen aan een competitie?

We zouden heel graag in een jeugdcompetitie mee willen doen maar gezien de kleine groep en het leeftijdsverschil is dat best lastig. We spelen soms wel een onderling wedstrijdje tegen Xerxes DZB.

Zonder wie kan de training eigenlijk niet beginnen?

De kinderen zeggen: “zonder de trainers geen training”. De ouders vinden het super dat wij deze training geven. De trainers zijn eigenlijk blij en trots dat deze kanjers bij ons willen trainen. Het is elke woensdagavond één groot feest, dus zonder de kinderen kunnen we niet beginnen.

Hoe leuk is het voetballen bij VV Nieuwerkerk?

De kinderen kijken hier elke week weer naar uit. Alles mag en kan zolang er maar plezier is!

Zijn alle Jumbo-plaatjesboeken al vol?

Iedereen is druk bezig met plaatjes sparen en via de groeps-app komen de foto’s van de spelers voorbij.

Is er nog een leuke anekdote die geschikt is om te publiceren?

Wim heeft Danny een keer door de benen gespeeld! Daar wordt Danny bijna elke week aan herinnerd.