Oscar, hoe staan we ervoor?

OSCAR, HOE STAAN WE ERVOOR?

Ook dit seizoen blikken we terug en kijken we vooruit met hoofdtrainer Oscar Biesheuvel op de wedstrijden van Nieuwerkerk 1. Handhaving in de Hoofdklasse is de ambitie voor dit seizoen. Na de recente nederlagen tegen SDO, De Dijk en OFC, wordt de zijden draad van lijfsbehoud dunner en dunner.

We gaan eerst even terug naar het gesprek voor de kerst. Op de vraag of er al over contractverlenging was gesproken, hield Oscar de boot af. ‘Eerst de wedstrijd tegen SDO’, ‘Tussen kerst en Oud & Nieuw ga ik nadenken’ en ‘Ik beslis op altijd gevoel’. De opmerking dat dit niet klonk als de trainer die zou verlengen, werd gepareerd met ‘Als jij denkt dat ik al besloten heb, dan heb je het mis!’

Twee maanden later reflecteert Oscar als volgt: ‘Begin december had ik mijn inderdaad mijn twijfels. Zoals al eens eerder gezegd, ik werk liever niet korter dan drie jaar bij een club, maar ook niet langer dan vier.

Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij Nieuwerkerk. De plannen en visie van het bestuur voor de komen jaren met een groter accent op de jeugd spreken mij ook erg aan. Maar in goed onderling overleg, zijn we tot de conclusie gekomen dat het beter is om die periode in te gaan met een nieuwe trainer. Daar waren we snel over uit’.

Terug naar de realiteit. ‘We hebben er na de winterstop tegen De Dijk en OFC twee lastige wedstrijden opzitten. Hoewel we beide verloren hebben zijn we goed voor de dag gekomen. We waren circa anderhalve wedstrijd gelijkwaardig.

Hopelijk hebben we het leer-halfjaar in de Hoofdklasse er opzitten en laten we de progressie zien die ik in de tweede seizoenshelft verwacht.

Het lijkt er nu op dat we net te sterk zijn voor de Eerste Klasse en nog iets te kort komen voor de Hoofdklasse. Op dit moment staan we 12 punten achter op de 10e plaats. Ons rechtstreeks veilig spelen zal heel lastig zijn. Maar nog steeds benaderen we het stap voor stap. Het doel wordt nu om ons te kwalificeren voor de nacompetitie. Dat is een eenvoudig en duidelijk streven. Ook in de spelersgroep leeft dat als een haalbare doelstelling. En niet onbelangrijk, vorig jaar waren we ook succesvol in de nacompetitie!’Oscar